Gasztro

Így főzz a mikróban pár perces ételeket!

Kollégistáknak ideális, vagy ha tényleg óriási időhiányban szenvedünk, de úgy ennénk egy kis meleg ételt. 3 tuti bögrés recept!

1. Tojásos omlett

Nyilván kell hozzá tojás, egy elég, fűszerek ízlés szerint, egy evőkanál tej és némi krémsajt is feldobja a kis bögrés tojásunkat, de tehetsz bele pici mustárt, kis kocka sonkákat is, ahogy neked jólesik. A bögrében verd fel a tojást a tejjel, dobálj bele apró kenyérkockákat, aztán keverd hozzá a krémsajtot és a sonkát. A mikróban nagyjából 1 perc alatt összesül, és kész is a reggelid!

Így főzz mikróban pár perces ételeket!

 

 2. Banánkenyér mikróban

Jó, ha beolajozod vagy vajazod a bögre belsejét, hogy ne égjen oda a fincsi banánkenyérke. 3 evőkanál lisztet keverj el 2 evőkanál barna cukorral és 1 evőkanál fehér cukorral, sóval, pici sütőporral, és adj hozzá egy tojást is. Keverd össze a bögrében, amíg szép egyveleg lesz, aztán tegyél bele 1 teáskanál tejet, egy kis olajat, vaníliás cukrot és a legvégén kis banándarabkákat. A mikróban 3 perc alatt kész!

Így főzz mikróban pár perces ételeket!

 

3. Francia toast

Na, ez már egy kicsit bonyolultabb, de csak azért, mert két bögre kell hozzá. Először is a kenyeret, de lehet akár kalács is, kockázd fel! Egy kis vajat olvassz fel a bögrében, folyasd szét az oldalán is, és tedd bele a kenyeret. Aztán egy másik bögrében verj fel egy tojást 3 evőkanál tejjel, tegyél bele egy kis fahéjat, de ha édesen szereted, mehet a vaníliás cukor is. Keverd jól össze, és szépen öntsd rá a kenyérkockákra a másik bögrében! Nagyjából két perc alatt megsül a mikróban, és eheted is.

Így főzz mikróban pár perces ételeket!

 

 

 

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top