Kedvenc napunk a Tészta Szerda – Piros pestos csirkemell kéregben sütve

Gyermelyi | 2013. Május 14.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.

Piros pestos csirkemell kéregben sütve

Hozzávalók:

  • 2 evpkanál olaj
  • 4 db csirkemell
  • 40 dkg 4 tojásos Gyermelyi spagettitészta

Pestos kéreg:

  • ízesítéshez só
  • 4 db zöldhagyma
  • 12 szelet toast kenyér
  • 1 evőkanál, magos mustár
  • 10 dkg, borsóhüvely zöldborsó
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 4 evőkanál paradicsompesztó
Kategóriaebéd
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A borsóhüvelyeket 3-4 részre vágjuk, és 1-2 percig lobogó vízben leforrázzuk, majd kivesszük. Megmossuk, letisztogatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon körbesütjük. A kenyér héját levágjuk, és vagy nagyon apró kockára vágjuk, vagy aprító gépbe tesszük, és goromba morzsát készítünk. Az így kapott morzsalékot összekeverjük vajjal, mustárral, sóval, borssal, petrezselyemmel. A masszával beborítjuk a húst, majd tepsire tesszük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben a tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, gyakori kevergetés mellett. Amikor kész, szűrjük, de nem mossuk le.

A zöldhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a pestot, adunk hozzá a tészta főzőlevéből, és összekeverjük. Beletesszük a leforrázott borsóhüvelyt, a reszelt parmezánt és a tésztát. Összeforgatjuk és tányérra tálaljuk. Mellé tesszük a sült csirkemellet.   

 

Exit mobile version