Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Így készül a világ leghíresebb keksze

Az Oreo keksznek igazi fanatikusai vannak, saját rajongói oldala van a legtöbb közösségi szájton. Ezek után pedig megilleti az a tisztelet, hogy a házi mása is elkészüljön.

Házi Oreo keksz

Kekszalap:

  • 1 és 1/4 csésze liszt
  • 140 g (teavaj) vaj
  • másfél csésze cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél csésze (holland) cukrozatlan kakaópor

Töltelék:

  • 55 g vaj
  • 2 csésze porcukor
  • 50 g margarin
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy órán keresztül állni hagyjuk a hűtőben. 

 

A töltelékhez a vajat és a margarint a cukorral és a vaníliával habosra verjük. Legalább 6-8 percig kell verni, hogy szépen kifehéredjen és könnyű legyen az állaga. 

 

A tésztából 3 centi átmérőjű köröket szaggatunk, majd 180 fokon 9 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a krémmel megkenjük és összeragasztjuk a süteményeket. 

Az eredeti...
Az eredeti…
...a házi.
…a házi

Még mindig nem elég az Oreo-ból? Kövesd a híres kekszet instagramon és facebookon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top