Gasztro

Süss házi zöldség- és gyümölcschipset!

Virágos hagymachips, ropogós sült zöldbab vagy egy kis alma. Rágcsák kerti partira.

Nagy sikert lehet elérni ezzel az apró kis trükkel, és mennyeien finom, ropogós lesz a virághagymánk. Tökéletes választás, ha kerti partira szeretnénk készíteni egy kis rágcsálnivalót, vagy a hús mellé keresünk köretet. És mi, magyarok imádjuk a hagymát! Csak vágd fel, ahogy a képen látod, panírozd be, és süsd ki!

Így lesz a hagymából virág!
Így lesz a hagymából virág!
Forrás: buzzfeed.com

Na, eddig nem jutott eszünkbe a zöldbabot csipszesíteni, de nekünk nagyon tetszik az ötlet. Egy jó kis mártogatóssal szuper előétel lehet, vagy egyszerűen sörkorcsolya. Nem kell a panírozás után feltétlenül olajban kisütni, kímélőbb lesz, ha a sütőbe toljuk be – 15-20 perc alatt ropogós lesz.

Ropogós zöldbab
Ropogós zöldbab
Forrás: slenderkitchen.com

Édességet is lehet csinálni pár almából – olcsó és finom megoldás. Az almákat kis szeletekre vágod, ahogy tetszik, mondjuk kukoricalisztbe forgatod, és bedobod a fritőzbe. Pár perc alatt ropogós lesz, édes, és ha még nagyobb ínyencségre vágysz, akkor csinálj mellé vaníliakrémet, vagy akár lekvárba is mártogathatjátok.

Almachipsz vaníliakrémmel
Almachips vaníliakrémmel
Forrás: buzzfeed.com

Elindult a Nők Lapja Café NYÁR oldala. Gyere, és nyaraljunk együtt!
Nyár dobozok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top