Gasztro

Csak a szádban olvad az új fagyi

Akár 8 órát is kibír hűtés nélkül a különleges fagylalt.

Egy párizsi fagyizóban árusítják ezeket az innovatív fagylaltgombócokat, melyek nem olvadnak el attól, ha közvetlenül vesszük őket kézbe.

A gombócokat egy speciális összetételű, ehető héj borítja, melynek a belsejében hűtés nélkül is akár 8 órán át hideg és tökéletes állagú marad a fagyi. A héjba harapva kezdhetjük fogyasztani az édességet, amely kizárólag a szájban olvad.

Csak a szádban olvad az új fagyi

A gombócok jelenleg háromféle ízben készülnek: mangófagyi kókuszos héjjal, vanília mogyorós héjjal, illetve csokoládé szintén mogyorós héjjal.  

Ősztől az Egyesült Államokban is piacra dobják az újfajta fagylaltot, az ötletgazda hosszabb távú célja azonban az, hogy a terméket automatákból árusítsák, melyeken a vásárlók maguk állíthatják be a fagylalt és a héj kívánt ízeit. Addig is azonban, ha a francia fővárosban jártok, a Louvre közelében keressétek a WikiBar fagyizót, és kóstoljátok meg a különlegességet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top