A családi kedvencről, a megunhatatlan rakott krumpliról akkor sem kell lemondanod, ha nincs otthon a kihagyhatatlannak hitt tejföl. A Parmalat főzőtejszín sűrű és krémes állagával tökéletes összetevője lehet a mindennapi és az ünnepi lakomáknak.
Egy új recept a megszokott zamatokhoz:
Pulykahúsos rakott krumpli
Elkészítés: 40 perc Nehézség: **
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg pulyka apró hús
- olaj
- szárnyashús fűszerkeverék
- 1-1,5 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
- só
- 2 póréhagyma, karikákra szeletelve
- 500 g Parmalat főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
Az elkészítés menete:
- A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
- Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, szétterítünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és rálocsoljuk a főzőtejszín harmadát.
- Ezután következik egy sor póréhagyma és az elősütött hús. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legfelülre burgonya kerüljön.
- Meglocsoljuk olajjal és a maradék főzőtejszínnel, és 190 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 percig sütjük.
- Rászórjuk a sajtot és aranysárgára pirítjuk.
Jó étvágyat!