Gasztro

Divat lett mosogatógépben főzni

Bizarr, de energiatakarékos módszer.

Divat lett mosogatógépben főzniEgy olasz szakács és környezetvédelmi aktivista, Lisa Casali nemrégiben könyvet adott ki Főzés a mosogatógépben címmel. Az asszony éveken át kísérletezett azzal, hogy miképp készíthetők a lehető legízletesebb ételek a mosogatógépben, úgy, hogy közben rendeltetésszerűen, mosogatásra is használjuk, így spórolva az energiával.

Az ötlet elég bizarrnak tűnik, ugyanakkor tény az is, hogy működik. Az irányzatnak egyre több követője akad és az interneten is számos mosogatógépes ételreceptet olvashatunk.

A tapasztalatok szerint a legkönnyebb halat főzni a mosogatógépben, de a haladók akár lasagnét is készíthetnek. Lassú főzéshez optimális például a 75 fokos mosogatási program. Bár a legtöbb recept az alufóliát javasolja, Casali szerint jobb megoldás a légmentesen zárható üveg vagy a vákuumzsák, így ugyanis kizárhatjuk, hogy mosogatószer kerüljön az ételekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top