Gasztro

Blogszemle: Három egyszerű recept vacsorára

Egy fügés finomság ínyenceknek, valódi májpástétom és expressz bableves. 3 gasztroblogger ajánlata vacsorára.

Sajtos fügés falatkák Gabojszától

“Jó kis vendégváró, sok munka sincs vele, de látványos és igen finom. Egy száraz szamorodnival kísérve garantált a siker.” Recept itt!

Blogszemle: 3 egyszerű recept vacsorára

 

Valósi májpástétom Ági házától

“Szeretjük mi a bolti, meg persze a piaci kenőmájasokat is, csak attól valahogy mindig lelkifurdalásom támad, hiszen ki tudja mi minden került bele a gyártás folyamán. Ha így készül, legalább nagyjából ellenőrizni tudom a hozzávalókat, és ki tudok hagyni sok-sok gyanús E-t. Úgy is mondhatnám, hogy ez a hagyományos recept, amit már a nagymamám is készítette annó, és mi lelkesen fogyasztottuk.” Recept itt!

Blogszemle: 3 egyszerű recept vacsorára

 

Expressz bableves Fakanál és tortalapáttól

A bablevesről nekem mindig az első gondolatom az, hogy időigényes. A második, hogy előre kell tervezni a készítését, mert a bab és a csülök (mert Édesanyám füstölt csülökkel készíti) áztatást igényel. Azonban mi van akkor, ha én délelőtt 10-kor azon gondolkodom, hogy a frissen sütött palacsinta mellé tartalmas levesnek milyen jólesne egy jó bableves… Nem, nem rohanok instantot venni, hanem elkészítem. Konzerv babból!

Expressz bableves

Hozzávalók:

  • rántáshoz liszt
  • ízlés szerint ételízesítő
  • fél szál kolbász
  • rántáshoz fűszerpaprika
  • 1 db fehérrépa
  • 1,5 l víz
  • 2 db sárgarépa
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint bors
  • rántáshoz olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 db babkonzerv

Csipetke:

  • csipetkéhez liszt
  • csipetkéhez só
  • csipetkéhez tojás
Kategórialeves
Elkészítési idő80 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Recept itt!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top