Gasztro

Könnyen bedőlünk az álvirslinek

Leginkább az a mérvadó, hogy "milyen érzés volt beleharapni".

Finom legyen és jóízű, ez a legfontosabb szempont a virsliknél a magyar háziasszonyok körében – derül ki az Ipsos felméréséből. A kutatás során 360 háziasszony véleményét kérték ki  Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Győrött a piacon kapható virslikről. A vakteszt során 14 terméket kellett értékelniük, amelyek között egyaránt volt hagyományos, prémium, füstölt és kimondottan gyerekeknek szánt virsli.

Mint bebizonyosodott, a magyar háziasszony számára a fűszerezettség az elsődleges, az sem baj, ha füstölt ízzel párosul. Ugyanakkor nem tudtak könnyen különbséget tenni a fűszereknek, illetve az ízfokozóknak és adalékanyagoknak köszönhető intenzív íz között. Szín esetében pedig nagy különbséget láttak a piacon lévő termékek között, de gyakran értékelték gyengébbnek az olyan prémium termékeket is, amelyek nem tartalmaztak színfokozókat.

Könnyen bedőlünk az álvirslinek

 

Végeredményben leszögezhetjük, hogy a magyar háziasszonyok jól érzékelik a hagyományos és a prémium minőségű termékek közötti különbséget, az utóbbiakat pedig pozitívabban is értékelték. Legkönnyebben azonban csupán az állag alapján (vagyis „milyen érzés volt beleharapni”) tudják beazonosítani a jobb minőségű, magasabb hústartalmú termékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top