Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Isteni mogyorós-csokis keksz – így készítsd el!

Tényleg nagyon mogyorós, ráadásul még csokis is. Ha ez nem lenne elég, szépen kiszúrható, és megtartja a formáját. Mást nem is kell tudnia – Csak a Puffin receptje.

Mogyorós-csokis keksz

Hozzávalók 2 tepsire:

  • 18 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 16-18 dkg étcsokoládé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 18 dkg sótlan mogyoró
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A mogyorót ledaráljuk, a 8 dkg étcsokit apróra vágjuk.

2. A vajat összemorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, hozzáöntjük a tojássárgáját, majd beleszórjuk a darált mogyorót, az étcsokit, és összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. (Ha nem áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.)

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.

4. A tésztából lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, és 10-12 percig sütjük.

 

A tetejére (ízlés szerint):

Ha teljesen kihűlt a tészta, megolvasztjuk a maradék 8-10 dkg étcsokoládét, és rácsorgatjuk a kekszekre, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top