Gasztro

Héj nélküli kenyeret fejlesztettek ki idősek számára

A szanatóriumok, idősotthonok lakói pozitívan fogadták a különleges pékárut.
Forrás: welt.de
Forrás: welt.de

Héj nélküli, magas tápanyagtartalmú kenyeret fejlesztettek ki idős emberek számára a németországi Fuldában. A rozs és búza keverékéből készített, puha szélű kenyér nagy segítséget jelent a rágási és nyelési nehézségekkel küszködő embereknek. A szögletes formájú kenyér különösen gazdag ballaszt- és ásványi anyagokban, például kalciumban és magnéziumban.

Eddig csak szanatóriumok, idősotthonok lakói próbálhatták ki az új fejlesztést, ők pozitívan értékelték a kenyeret. A kutatók az év végéig lezárják a projektet, és partnereikkel 2015-ben piacra dobják a terméket.

A demográfiai változásokat tekintve egyre nagyobb igény lesz megfelelő élelmiszerekre az idősek számára a Német Táplálkozási Tanács és a Német Pékipari Akadémia szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top