Gasztro

Mit főzzek ma vacsorára? – hétfő

Unod az izgi, de rengeteg hozzávalót igénylő recepteket? Mai összeállításunk neked kedvez.

Vacsitippek öt hozzávalóbólMájjal rakott karalábé

Hozzávalók:
● 4 közepes méretű karalábé
● 50 dkg sertésmáj
● 1 kiskanál majoránna
● 1 közepes fej hagyma
● 2-3 dl tejföl
● 2 evőkanál olaj
● só, bors

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott, megtisztított májat, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Jól átforgatjuk, egy kevés vízzel felöntve puhára pároljuk, a legvégén megsózzuk. A karalábékat kb. 1 centi széles szeletekre vágjuk. A szeletek egyik oldalát megkenjük tejföllel, és befedjük májjal, majd újabb karalábészelet következik. A karalábékat ily módon egyesével feltornyozzuk, és óvatosan egy tűzálló tálba helyezzük őket. Lefóliázzuk, és 180 °C-on 30 perc alatt megpároljuk. Köretként rizst kínál(hat)unk mellé.

Vacsitippek öt hozzávalóbólSpanyol omlett gombával

Hozzávalók:
● 1 üveg bor
● 1-2 két kanál méz
● gomba
● tojás
● krumpli
● só, olívaolaj

Elkészítése:
Az üveg bort öntsük bele a serpenyőbe. Adjunk hozzá egy-két kanál mézet, és hagyjuk lassan összesűrűsödni.
Fogjuk a csiperkéket, és vágjuk félbe őket, ha túl nagyok, majd adjuk hozzá a bormártáshoz. Hagyjuk főni pár percre, amíg a gomba magába szívja a bort. A felvert tojást és a krumplit adjuk hozzá a boros gombához. Ha az egyik oldal elkészült, fordítsuk meg. A kész tortillát tányéron, zöldsalátával tálalhatjuk.

Vacsitippek öt hozzávalóbólMogyoróvajas-csokis keksz

Hozzávalók kb. 16-18 db kekszhez:
● 200 g mogyoróvaj
● 6 dkg barna cukor
● 1 db tojás
● 1 mokkáskanál szódabikarbóna
● 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A mogyoróvajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és az apróra vágott étcsokoládét. Kanállal kis kupacokat adagolunk a tepsire, kézzel kicsit elegyengetjük, ellapítjuk, majd sütőbe toljuk, és 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top