Gasztro

Mit főzzek ma? – egyszerű, gyors vacsitippek

Végtelenül egyszerű és gyors recepteket hoztunk mára, a könnyű vacsorák szerelmeseinek. A saláta főzelékként különösen izgalmasan hangzik, mi biztos kipróbáljuk.

Mit főzzek ma?  - egyszerű, gyors vacsitippekHal napraforgómagos bundában

Hozzávalók:

● 4 szelet halfilé (busa vagy harcsa, vagy ponty)
● 2 tojás
● 3 ek liszt
● 1 gerezd fokhagyma
● só, bors
● 1 fél narancs reszelt héja
● 8 dkg napraforgómag

Elkészítése:
A tojásokat villával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal, a narancs reszelt héjával és keverjük bele a lisztet. Forgassuk meg a halfiléket ebben a masszában. A napraforgómagot száraz serpenyőben pörköljük meg, és mozsárban törjük össze, nem túl apróra. A tojásos massza után hempergessük bele a halakat a napraforgóbundába.
Fektessük egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.
A pörkölés miatt a napraforgómag enyhe diós aromát kap. Mindenképpen fogyasszunk mellé valamilyen salátát is. Finom még csirkemellfilével elkészítve is.

Mit főzzek ma?  - egyszerű, gyors vacsitippekKapros salátafőzelék tojásos burgonyalepénnyel

Hozzávalók 4 személyre:
● 2 darab fejes saláta
● fél teáskanál szódabikarbóna
● 8 dl tej
● cukor, só
● 3 evőkanál burgonyakeményítő
● kb. 2 evőkanál ecet
● 1 csokor friss kapor

A lepényhez:
● 20 dkg burgonya
● 8 tojás
● fél piros kaliforniai paprika
● fél fej vöröshagyma
● olaj
● fél csokor petrezselyem

Elkészítése:
A fejes salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, hogy ne maradjon földes, és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A tejet feltesszük melegedni, hozzáadunk cukrot, sót és a szódabikarbónát. Forrás előtt beletesszük a salátát, csak rövid ideig főzzük (kb. 5-10 percig). A keményítőt vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a főzeléket. Ecetet adunk hozzá, a legvégén beleszórjuk az összevágott kaprot, egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről.

A lepényhez a megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát is 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és egy teflonserpenyőben kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonya- és a paprikakockákat. Sózzuk, rövid pirítás után megszórjuk vágott petrezselyemmel, és felöntjük a felvert, sózott tojással. Kis lángon sütjük, amikor már megszilárdult, megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A főzeléket a felszeletelt lepénnyel tálaljuk.

Mit főzzek ma?  - egyszerű, gyors vacsitippekDiós kekszszendvicsek

Hozzávalók:
● 25 dkg liszt
● 20 dkg darált dió
● 10 dkg porcukor
● 20 dkg hideg vaj
● 1 tojás sárgája
● sárgabaracklekvár a töltelékhez
● étcsokoládé a bevonathoz

Elkészítése:
A hideg vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót és a tojássárgáját, aztán összegyúrjuk. Rudat formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Sütés előtt 2 db tepsit sütőpapírral bélelünk ki, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztarúdból éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk és a tepsire fektetjük őket. Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a keksz. A kihűlt kekszeket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk, és végüket vagy az egyik felüket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy minden nap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top