Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Van itt végtelenül egyszerű zöldséges, kínai ropogós csirkés és kalóriabomba Nigella. Mindenki megtalálja ma a neki való vacsorát.

Zöldséges lepény

Mit főzzel ma vacsira?Hozzávalók:
● 2 tekercs leveles tészta
● 30 dkg friss spenót
● 1 fej közepes cékla
● 5 gerezd fokhagyma
● 5 evőkanál mascarpone
● egy darabka sajt
● só, bors, szerecsendió
● olívaolaj

Elkészítése:
A tésztákat a sütőpapírral együtt egy nagy tepsibe helyezzük, és összenyomkodjuk középen, ahol a két tészta találkozik, tetejüket megkenjük egy kevés olívaolajjal. Egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, majd a vékony szeletekre vágott céklát úgy, hogy egy kevés vizet öntünk hozzá, nehogy leégjen. 10 perc után hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk bele. Pároljuk még néhány percig, majd belekanalazzuk a mascarponét.

Az így elkészült zöldséges szószt a tészta tetejére szedjük, elegyengetjük, és egy kevés sajtot reszelünk a tetejére. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. A leveles tészta kicsit meg fog emelkedni, finom, ropogós lesz, és igen laktató.

Csirkesaláta ropogós tésztával

Hozzávalók:
● 4 csirkemellfilé (680 g)
● 500 g bébi bok csoj (kínai káposzta), szeletekre vágva
● 250 g koktélparadicsom, félbevágva
● 50 g friss shiítake gomba, vékonyra szeletelve
● 1 maroknyi friss korianderlevél
● 80 g babcsíra
● 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
● 100 g ropogós tészta
● szójaöntet
● 80 ml szójaszósz
● 1 teáskanál szezámolaj
● 2 evőkanál száraz sherry

Elkészítése:
A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze. A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze. A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.

Mit főzzel ma vacsira?Nigella brownie-ja

Hozzávalók:
● 190 g vaj
● 190 g jó minőségű étcsokoládé
● 3 nagy tojás
● 1 evőkanál vaníliakivonat
● 250 g finom szemű kristálycukor
● 115 g finomliszt
● 1 kávéskanál só
● 150 g vágott dióbél (opcionális)

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki tojást, a vaníliaaromát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet – és ha szeretnéd, a diót is. Kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig süssük.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top