Gasztro

Lassan indul a grillezős szezon – 3 szuper recept

Végre lassan kimehetünk a kertbe, és nemcsak az ablakból gyönyörködhetünk benne, hanem grillezhetünk is. 3 ínycsiklandó recept húsevőknek.

Teriyaki csirkenyárs üvegtésztávalIndul a grillezős szezon - 3 szuper recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál sűrű szilvalekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • olaj

A körethez:

  • 25 dkg üvegtészta
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kis csokor snidling

Kis lábosban keverjük el a szójaszószt a lekvárral, a mézzel, az aprított fokhagymával és a gyömbérrel, forraljuk össze. A csirkemellet kockázzuk fel, húzzuk sasliknyársra, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg olajjal. Parázs felett süssük ropogósra a nyársakat, majd a tűzről levéve kenjük meg a szójaszószos páccal. 1 percre tegyük vissza a grillre. A körethez főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le. A szójaszószt keverjük el a paradicsompürével, az aprított fokhagymával, adjuk a kifőtt tésztához, majd keverjük hozzá a külön megpárolt borsót és az apróra vágott snidlinget.

Elkészítési idő: 30 perc +  10 perc sütés
Kalóriatartalom: 515 kcal/adag

 

Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel

Indul a grillezős szezon - 3 szuper recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 60 dkg zöldborsó
  • 2 darab babérlevél
  • fél kávéskanál zöld bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 szál lestyán
  • 80 dkg sertésszűz
  • fél kávéskanál durva szemű bors
  • 1 evőkanál dijoni mustár

A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt zöld borsot, majd sózzuk és készre pároljuk (nem kell alá vizet tenni). A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, kivesszük a babérleveleket, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.

A sertésszüzeket egészben besózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajba forgatjuk, és a grillen, erős parázson minden oldalát megsütve kb. 3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjünk a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc + sütés
Kalóriatartalom: 759 kcal/adag

 

Rozmaringos csirkecombfilé feta sajtos cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre:Indul a grillezős szezon - 3 szuper recept

  • 8 egész csirkecomb
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál durva szemű só
  • kb. 1 dl olívaolaj
  • 2 közepes cukkini
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 levél bazsalikom

A csirkecombokat kicsontozzuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, a durva sóval és az aprított fokhagymával összekeverjük, a csirkehúst a bőre alatt bedörzsöljük vele, majd olívaolajba forgatjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük, és a bőrével lefelé a grillrácsra helyezzük. A bőrét szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a húsos részt is megsütjük. Tíz-tizenöt másodpercre visszafordítjuk a bőrös felére, és a húsos oldalát is megszórjuk a rozmaringos sókeverékkel (így nem ég rá a rozmaring).

A cukkiniket hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtból kis kockákat vágunk. A sajtot a cukkiniszeletekre tesszük, feltekerjük. A cukkini és a sajt közé tehetünk bazsalikomlevelet. Grillen gyorsan megsütjük (kb. 2 perc). A csirkecombok mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + sütés
Kalóriatartalom: 740 kcal/adag

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg.Indul a grillezős szezon - 3 szuper recept

Az áprilisi szám tartalmából:

  • Húsételek az ünnepi asztalra
  • Kínáljuk meg a locsolókat!
  • 4 laktató saláta
  • Tavaszi levesek és főzelékek
  • Kedvencünk a medvehagyma

A Nők Lapja Konyhát itt rendelheted meg!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top