Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

A megbolondított receptek estéje van ma, amikor semmi sem az, aminek eddig ismertük. Dobjuk fel a jól megszokott ételeket különleges összetevőkkel!

Paradicsomos borsófőzelék

Mit főzzek ma vacsira? Hozzávalók 4 személyre:
● 80 dkg zöldborsó
● 1 evőkanál paradicsompüré
● 2 darab sárgarépa
● fél fej vöröshagyma
● 1 csokor petrezselyem
● só, cukor
● 1 evőkanál keményítő, ha szükséges
● olaj

Elkészítés:
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a megmosott, meghámozott és karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és pirítani kezdjük. Beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát, és azzal együtt barnára pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a répa szét nem fő. Botmixerrel leturmixoljuk.

A zöldborsót is hozzáadjuk a paradicsomos léhez, és készre főzzük. A végén ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel. Szükség esetén kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel sűríthetjük, ha nem lenne elég sűrű.

Cukkinis-répás bundában sült pulykamell hagymás-olívás krumplival

Mit főzzek ma vacsira? Hozzávalók 4 személyre:
● 60 dkg pulykamell
● só, provence-i fűszerkeverék
● 2 tojás
● 4 evőkanál liszt + a hús beforgatásához
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 darab cukkini
● 2 szál sárgarépa
● olaj a sütéshez
● 80 dkg burgonya
● 10 dkg magozott olívabogyó
● 2 fej lila hagyma
● 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A pulykamellből 7 dkg-os szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, besózzuk őket. A tojást összekeverjük a liszttel, sót és provence-i fűszerkeveréket teszünk bele, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A meghámozott répát és a cukkinit lereszeljük, majd a tojásos masszába forgatjuk. A húst belisztezzük, megforgatjuk a masszában, és bő olajban kisütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, 1×1 cm-es kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olajon átforgatjuk a felkarikázott olívabogyót, hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát, és együtt pirítjuk egy rövid ideig. Beletesszük a leszűrt kockaburgonyát és a vágott petrezselymet, sózzuk, összeforgatjuk, majd a hús mellé tálaljuk.

Vaníliás-mogyorókrémes pohárkrém grillázzsal és cornflakesszel

Mit főzzek ma vacsira? Hozzávalók:
A grillázshoz:
● egy marék apró darabokra tört mogyoró
● 3-4 ek kristálycukor

A krémhez:
● 1 csomag vaníliaízű pudingpor
● fél liter tej
● 3 ek cukor
● 2 dkg vaj
● 3 ek nutella
● 1 marék kukoricapehely

Elkészítés:
Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.

A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.

Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top