Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Főszerepben a spárga és az eper. Esetleg mindkettő egyszerre, egy ételben. Lehet édes vagy sós, mindenhogy szeretjük őket.

Epres spárgasaláta

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók:
●    6 ek. borecet
●    1 ek. méz
●    só, bors
●    5 ek. repceolaj
●    50 g fenyőmag
●    1 kg spárga
●    500 g eper
●    néhány levél bazsalikom

Elkészítés:
Az öntethez négy evőkanál vizet keverjünk össze a mézzel és az ecettel, tetszés szerint adjunk hozzá sót, borsot, majd keverjük hozzá az olajat! A fenyőmagot pirítsuk meg egy evőkanál olajon! Mossuk meg az epret, majd felezzük meg! A spárgát mossuk meg, pucoljuk meg, a fás véget vágjuk le, majd vágjuk leheletvékony szeletekre! A bazsalikomot szintén mossuk meg, és aprítsuk fel! Majd valamennyi összetevőt keverjük össze, és tálaljuk! Pofonegyszerű.  

Mit főzzek ma vacsira?Szalonnás-sajtos zöldspárga

Hozzávalók: 

•    1 kg zöld spárga
•    25 dkg kolozsvári szalonna vagy zsírosabb füstölt sonka
•    5 dkg parmezán sajt
•    fél dl balzsamecet
•    fekete bors
•    0,3 dl olívaolaj

Elkészítés:
A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, és megmossuk. A szalonnát kockára vágjuk, és kipirítjuk. Serpenyőben olívaolajat melegítünk, és a szárazra törölt zöld spárgákat lassan átpirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát, meglocsoljuk balzsamecettel, és ízesítjük frissen őrölt fekete borssal. Tálra szedjük, és parmezán sajtot forgácsolunk rá.

Epres, habos szívdesszert

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók:
• 1 csomag eper
• 250 g finomliszt
• 1 ek. sütőpor
• 3 ek. cukor (1 ek. a tésztához, 2 ek. a masszához)
• 1/2 tk. só
• 6 ek. vaj
• 250 g tejszínhab
+ 250 g tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:
Megmossuk az epret, félbevágjuk, majd szív alakot formálunk belőle. A megmaradt epret felkockázzuk, megcukrozzuk, és félretesszük. A sütőt “beizzítjuk” 200 °C-ra.
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot és a vajat, és összedolgozzuk! Hozzáadjuk a tejszínhabot, összekeverjük. A masszát beleöntjük muffinsütőformába, a tetejére tesszük a szíveket, majd 12 percig sütjük. Tejszínhabbal és a maradék eperkockákkal tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése