Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Három étel, amivel ma a gyerekeknek kedveskedhetünk. Legyen ma gyereknap, lepjük meg őket olyan étellel vacsorára, aminek tuti örülnek majd.

Mit főzzek ma vacsira?Mandulás banánkenyér

Hozzávalók:
● 2 darab érett banán
● 7 dkg vaj
● 8 dkg cukor
● 25 dkg fehér liszt
● 2 tojás
● 2 púpozott teáskanál sütőpor
● 5 dkg mandula

Elkészítés:
Villával pürésítsük a banánt. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, a felvert tojásokkal és a puha vajjal. Keverjük hozzá a banánpürét és a mandulát. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy őzgerincformát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt süssük készre a banánkenyeret.

Mit főzzek ma vacsira?Sült paradicsomos cheddartorta

Hozzávalók 4 személyre:
● 20 dkg liszt
● 10 dkg hideg vaj
● 10 dkg cheddar sajt
● só, bors
● 10 darab koktélparadicsom
● 1 evőkanál dijoni mustár
● 1 tojás
● 2-3 ág friss kakukkfű

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez a lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, kézzel vagy robotgéppel dolgozzuk össze, amíg morzsalékossá válik. Adjunk hozzá 5 dkg reszelt cheddar sajtot, sót, borsot ízlés szerint, és annyi hideg vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliázzuk be a tésztát, és tegyük a hűtőbe 15 percre. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük egy körülbelül 23 cm átmérőjű pitesütőbe.
Tegyünk a tésztára egy darab sütőpapírt, szórjunk rá valamilyen hüvelyest (pl. lencse, szárazbab), és forró sütőben süssük 10 percig, majd hagyjuk kicsit kihűlni (ezt hívják vakon sütésnek). Közben keverjük a felvert tojáshoz a mustárt, a maradék sajtot. Távolítsuk el a hüvelyeseket, és öntsük a tojásos keveréket a tésztára. A tetején helyezzük el a félbevágott paradicsomokat, és szórjuk meg friss kakukkfűvel. További 20 percig süssük a forró sütőben.

Virslis hagymás lángos

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók:
● 40 dkg liszt
● 1 evőkanál cukor
● 2 csipet só
● 3 dkg élesztő
● 1 egész tojás
● 1 dl víz
● 1,5 dl tej
● olaj a sütéshez
● 10 darab kettévágott virsli
● 3 fej hagyma
● 1 kis doboz sűrített paradicsom
● 3 evőkanál  olaj
● só, bors

Elkészítés:
Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.
A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává. A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés-kelesztés után a dagasztást ismételjük meg. A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, két fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top