Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? – penne a nyerő

Tegnap a piacon jártunk, és olyan szép volt a cukkini, hogy bevásároltunk belőle úgy, hogy tulajdonképpen addig fogalmunk sem volt róla, hogy cukkinit akarnánk enni. Ilyen ez az impulzvásárlás. Ezután kezdtünk el kutatni, hogy mégis mit készítsünk belőle, valami könnyűt és gyorsat vacsorára. A tonhal nagy kedvenc a családban, így a cukkini és a tonhal párosítása nyálcsorgató ötletnek tűnik.

Tonhalas, cukkinis, gombás penne

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg penne tészta
  • 1 darab (kb. 160 g) konzerv tonhal (lehet olajos is)
  • 1 nagyobb méretű cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • kb. 3 dl paradicsomszósz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A póréhagymát felkarikázzuk, és megpároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és cukkinit, sózzuk és borsozzuk. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a paradicsomszószt. Villával összenyomkodjuk a tonhalat, és azt is hozzáadjuk. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Amíg készül a szósz, a pennét forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a szósszal tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top