Mit főzzek ma vacsira? Alakőrző különlegességet!

nlc | 2014. Június 10.
A hosszú hétvégék után mindig a boltban kezdődik a nap, a három nap alatt kifogyunk a legtöbb élelmiszerből. Ezt ugyan nem értjük, mert máskor akár egy hétig is elvagyunk úgy, hogy épp csak kenyeret és tejet veszünk. Viszont ha már egyébként is vásárolni megyünk, akkor olyan vacsorát főzzünk, ami kíméli az alakunkat és különleges is.

Diós-parmezános csirkenyárs, grillezett paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre:

A körethez:

Elkészítése:

A csirkemellet 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, és egyenlően elosztva nyársra húzzuk. A tojásokat felverjük, a diót pedig összekeverjük a reszelt parmezánnal. A nyársat először a tojásba, majd a diós parmezánba forgatjuk. Serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A körethez a paradicsomokat félbevágjuk, és egy másik serpenyőben meggrillezzük őket. A joghurtot a finomra vágott kaporral és pici sóval összekeverjük, és a grillezett paradicsomhoz adjuk. A hús mellé tálaljuk.

Exit mobile version