Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? – A kelkáposzta márpedig finom!

A kelkáposzta egészen addig nagy mumus volt – a gyerekek véletlenül sem ették meg –, amíg nem sikerült rátalálni egy jó receptre. Íme, a nagy titok, amitől még a 12 éven aluliak is hajlandóak kelkáposztára nézni.

Brokkolis-kelkáposztás rizses hús

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1-2 csipet bors
  • 15 dkg csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 20 dkg rizs
  • 1 db kápia paprika
  • fél fej (felcsíkozva) kelkáposzta

Elkészítése:

A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira, a kelkáposztát vágjuk csíkokra. A rizst öblítsük át! Kevés olajon pirítsuk meg a felszeletelt vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott csirkét, és erős tűzön pároljuk fehéredésig. Adjuk hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, pároljuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a rizst és öntsük fel a borral. Amikor elpárolog, adjunk hozzá még kb. fél liter vizet vagy húslevesalaplét. Főzzük félpuhára a rizst, adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és pároljuk együtt néhány percig. Fűszerezzük sóval, borssal, keverjük jól össze, és töltsük át egy jénai tálba a levével együtt. Ha szükséges, önthetünk még alá egy kevés fehér bort vagy levesalapot, amit majd sütés alatt magába szív. 180 fokra előmelegített sütőben süssük még további 15 percig. Szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Mit főzzek ma vacsira? - A kelkáposzta márpedig finom!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top