Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Elő a dinnyékkel!

Végre itt a dinnyeszezon! Alig vártuk, bárhogyan és mindenhogyan képesek vagyunk dinnyét enni. Ezért is kerestünk olyan receptet, amivel jóllakhatunk este, és dinnye a fő összetevője.

Dinnyés bulgursaláta

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citrom leve
  • 4 fej (karikára vágva) retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 marék tökmag
  • 25 dkg (sós vízben megfőzve) bulgur
  • 1 szelet görögdinnye

Elkészítése:

A bulgurt összekeverjük a hagymával, a retekkel, a sóval, a borssal, majd a citromlével és az olajjal. 1-2 órára betesszük hűtőbe, majd fogyasztás előtt megszórjuk a tökmaggal és a felkockázott dinnyével.

Mit főzzek ma vacsira? - Elő a dinyékkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top