Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Gyorséttermi kaját!

Nem küldünk senkit gyorsétterembe természetesen, hanem a hamburgernek egy egészségesebb fajtáját készítjük el inkább vacsorára. A gyerekek és a férj nagy örömére.

Pulykaburger

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált csirkemell
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • fél lila hagyma lereszelve
  • 1 kk. szárított kakukkfű
  • fél csokor felaprított petrezselyem
  • só, bors
  • 1 tojás

A tálaláshoz: teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, mustár, néhány szelet salátalevél, szeletekre felvágott paradicsom és tzatziki.

Elkészítése:

A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával, a kakukkfűvel, a citrom levével és reszelt héjával, a felaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, és dolgozzuk össze a tojással.

Formázzunk belőle laposabb fasírtgolyókat, és sütőbe téve 20-25 perc alatt süssük készre. A sütésidő felénél forgassuk meg.

Tálalása: a félbevágott zsemlét kenjünk meg egy kevés mustárral, rakjunk rá salátalevelet, paradicsomkarikát, aztán jöhet a pulykaburger, egy kevés tzatziki, erre tegyünk ismét salátalevelet, majd a zsemle másik felét.

Mit főzzek ma vacsira? Gyorséttermi kaját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top