Gasztro

Mit főzzek ma vacsorára? Halat!

Két nap múlva kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál, ezért ha nem is halászlé, de valamilyen halas étel kerülhet a napokban az asztalra. A harcsapaprikás különösen nagy kedvenc, úgyhogy rászánjuk az időt, és megfőzzük vacsorára.

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 700 g harcsafilé
  • 80 g vöröshagyma
  • 70 g olaj vagy margarin
  • 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 20 g liszt
  • 10 g fűszerpaprika
  • 1 csomag kapor
  • só, fokhagyma, köménymag

Elkészítése:

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.

A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

Mit főzzek ma vacsorára? Halat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top