Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tésztát hússal!

Nem a fogyókúra jegyében vacsorázunk ma, viszont cserébe biztosan jól fogunk lakni. Bár a recept marhahúst ír, én a gyorsaság jegyében csirkével készítem el.

Marhahúsos–gombás pappardelle

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pappardelle
  • 40 dkg főtt marhahús (például maradék leveshús)
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek. vaj
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

A marhahúst kisebb darabokra szedjük. Egy serpenyőben az apróra vágott vöröshagymával a vajon átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. A főtt húsos szószhoz keverjük a felaprított petrezselymet, és a tésztával összekeverve tálaljuk.

Tipp: ha száraznak találjuk a főtt húsos szószt, a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit tegyünk hozzá, forraljunk rajta egyet, és így kínáljuk a tésztához.

Mit főzzek ma vacsira?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top