Gasztro

A tökéletes tepsis krumpli titka

Nem tudod, hogyan csináld, hogy biztosan jól sikerüljön? Bloggerünk most mutat egy szuper receptet!

A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.
Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom. Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz! 

Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem főzik meg előtte a krumplit. Szerintem így a jó.
Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fűszerezhetjük sütés előtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom, amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)

Akár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve
Akár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve

Grillserpenyőben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfőzött krumplidarabokat, és kérget sütök rá.

Egyéb szuper jó köret receptek a Nassoló naplopó blogról:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top