Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Ma főzzön a férj!

Ma a férj kezébe kerül a fakanál, egyszerű, ám különleges fogást nézett ki magának. A rakott krumpli mindig aduász, most egy kis csavar kerül bele a lazaccal.

Lazacos-zelleres rakott burgonya

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 70 dkg burgonya hámozva, félcentis szeletekre vágva
  • 35 dkg tisztított zeller 2-3 milliméteresre szeletelve
  • 20 dkg lazacfilé vékonyra szeletelve
  • 3 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 tk só
  • fél citrom leve
  • frissen őrölt bors, szerecsendió
  • diónyi vaj
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 220 fokra, légkeveréssel 200 fokra. A burgonyát összekeverem a zellerrel, közben sózom, borsozom. Egy 25×15 centis tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával körbehintem. A zelleres-krumplis keverék felét a tepsibe borítom, erre rárétegzem a lazacot és a petrezselymet. Ráöntöm a maradék zöldségmixet. Egy keverőtálban felverem a tojásokat, hozzákeverem a tejszínt, tejet, mustárt. Fűszerezem frissen őrölt borssal, szerecsendióval, belefacsarom a citrom levét, majd az egész keveréket a tepsibe öntöm. Kicsit megrázom, lefedem alufóliával, és 90 percig sütöm. Az utolsó 5 percben fólia nélkül sütöm, így megpirítom a tetejét. Hagyom kicsit hűlni, majd magában fogyasztom.

Mit főzzek ma ebédre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top