Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Koreai marhát!

Olyan rég ettünk valami igazán különlegeset, úgyhogy ebédre kipróbálunk egy koreai receptet. Ha vörösbor és marha van benne, akkor már nagy baj nem lehet belőle.

Szójaszószban pácolt marhaszelet (Bulgogi)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg marha-felsőcomb vagy vesepecsenye
  • 3 ek. cukor (méz)
  • 2 ek. vörösbor
  • 5 ek. apróra vágott zöldhagyma
  • 2 ek. apróra vágott fokhagyma
  • ½ vöröshagyma
  • 6 ek. szójaszósz
  • 1 ek. őrölt szezámmag
  • 2 ek. szezámolaj
  • őrölt fekete bors
  • saláta

Elkészítés:

1. Vágd fel vékony szeletekre a marhahúst, és késsel finoman irdald be, hogy jobban átsüljön. A szeleteket vágd falatnyi darabokra, és áztasd be a cukor és a vörösbor keverékébe.

2. Keverd el alaposan a pácolt marhahúst a szójaszósszal, a fekete borssal, az apróra vágott fokhagymával, az apróra vágott zöldhagymával, a szezámmaggal és a szezámolajjal.

3. 30 percen keresztül hagyd állni a fűszeres marhahúst.

4. Süsd meg a fűszeres marhahúst a csíkokra vágott vöröshagymával együtt egy forró faszénre helyezett grillrácson vagy egy serpenyőben. Salátalevelekkel, gombával tálalva nagyon ízletes.

Tippek:

1. Ha szálirányra merőlegesen vágod fel a húst, jobban megpuhul.

2. Ha a szójaszósz mellett kis kólát öntesz a húshoz, jobban megpuhul.

3. A grillezett marhahúst rendszerint asztali, faszenes grillen készítik. Ehelyett azonban a 300 °C-os sütőben 10 percen át történő sütés is megfelel.

Mit főzzek ma ebédre? Koreai marhát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top