Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tökös–paprikás tarját!

Most már itt az ideje egy kiadós vacsorának, hogy ne mindig csak gyümölcsön és zöldségeken éljünk. Néha szükség van egy jó adag húsra, persze az nem mindegy, mit eszünk mellé köretnek.

Tökös–paprikás tepsis tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sütéshez olaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 paradicsom
  • 50 dkg kápia paprika
  • 80 dkg tarja
  • 50 dkg tök

Elkészítése:

A tarját szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg a zúzott fokhagymával. A szeleteket kevés olajon süssük elő. A csumájától megfosztott paprikát és a paradicsomot karikázzuk, a megtisztított tököt kockázzuk, a hagymát szeleteljük fel. A felét rétegezzük egy tepsi aljára, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olajjal, helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd fedjük be a maradék zöldséggel. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk rá a hús zsiradékát. Fedjük le alufóliával, süssük 220 °C-os sütőben 1 órán át, majd vegyük le a fóliát, és pirítsunk rá 10 perc alatt.

Mit főzzek ma vacsira? Tökös-paprikás tarját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top