Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Szalonnás kosárkát!

Egyszerű és nagyszerű recept, amivel könnyen érhetünk el sikereket a vacsoraasztalnál. Bolti réteslapokkal pár perc alatt készen is lehetünk vele.

Túrós-szalonnás réteskosár

Hozzávalók:

  • 1 nagy egész tojás
  • 1 csomag 6 lapos friss réteslap
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 5 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A réteslapokat egyben hagyva kitekerjük, és 4 részre vágjuk. Így 4x 6 darab majdnem négyzetes lapot kapunk. A margarint megolvasztjuk, kenőtollal kikenünk 8 muffinformát, mindegyikbe 3-3 réteslap darabot helyezünk. Az egyes rétegeket kenőtollal margarinnal megkenjük, a széleket visszahajtjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, ropogósra sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a szalonnával és az egész tojással. A krémet megsózzuk, megborsozzuk, szétosztjuk a kosárkákban. 25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűltek a rétesek, szépen ki tudjuk venni őket a formákból. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.

Mit főzzek ma vacsira? Szalonnás kosárkát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top