Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Csirkepörköltöt!

Hagyományos ízekre vágytunk, amolyan igazi, jó, magyaros pörköltre. Persze azért nem vágunk bele egy egész sertést, maradunk a csirkénél, de az íz a lényeg!

Csirkecombpörkölt krumplival

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb, kettévágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 TV paprika, apróra vágva
  • 1 paradicsom, apróra vágva
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 1 kk. fűszerkömény
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, forró lábasban napraforgóolajon megpárolom. Amikor ez megvolt, hozzáadom a fokhagymát, a paradicsomot, a tv paprikát, átforgatom az egészet, leveszem a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, és belekeverem a csirkecombokat. Visszateszem a lábast, felengedem egy kis vízzel, és lassú tűzön megforralom egyszer az egyveleget. Mehetnek a fűszerek, lassú, csendes lángon forralom egy-másfél órán át, természetesen fedő nélkül (az elfőtt levet mindig pótolom). Ha a hús megpuhult, leveszem a tűzről, rádobom a fedőt, pihentetem 20 percig. Köretként főtt, kockázott krumplit vagy tarhonyát is kínálhatunk hozzá.

Mit főzzek ma ebédre? Csirkepörköltöt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top