Gasztro

A tökéletes őszi reggeli: barackos-diós kalács

Ilyen ronda esős napokon már simán jöhet egy-két "nehezebb" reggeli, ugye? Tudod, úgy nehezebb, hogy nem csak egy kis himihumi gyümölcs vagy szuperdiétás bélflórabarát joghurt lenmagkivonattal, hanem ilyen masszív, "anyagban gazdag" bűnözős fajta, amitől egyből jobb kedved lesz. Na, ez pont olyan. Egészen bátrak még tízóraira is csomagolhatnak belőle, nem fog maradni egy morzsa sem.

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
3 dl tej
2 ek. olaj
5 dkg cukor
csipet só

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
10 dkg porcukor
néhány evőkanál sárgabaracklekvár

+ 1 tojás a lekenéshez

Az elkészítésről a Csak a puffin blogon olvashatsz!

A tökéletes őszi reggeli: barackos-diós kalács

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top