Gasztro

A dinnye után most az almakampány indult be

A fejenként 15 kilogrammos éves átlagfogyasztás nagyon alacsony, ennek akár a dupláját kellene elfogyasztanunk az egészség megőrzéséhez.

Rekordtermés várható az idén almából, amelynek értékesítését az orosz embargó is nehezíti, ezért a Földművelésügyi Minisztérium több intézkedéssel is segíti az almafogyasztás népszerűsítését és a termelők támogatását. Az előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít.

Ha minden ember naponta legalább egy almával többet tesz bele a kosarába, azzal több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá – hangsúlyozták a tárcánál. Magyarországon az átlagfogyasztás fejenként évi 15 kilogramm, a gyümölcstermesztés 60 százalékát pedig az alma adja.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter almát kóstol - Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter almát kóstol – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A kormány többek között bevezette az almasűrítmény tárolási támogatását, ami később a készleteknek az iskolagyümölcs-programban való felhasználását is lehetővé teszi. További lehetőségek között szerepel az is, hogy novemberben az almapálinkát népszerűsítik majd nagykövetekkel és közéleti személyiségekkel együtt magyarországi pálinkafőzdékben.

Negyvenmillió forintos keretösszeggel almapromóciós marketingkampányt indítottak, ezzel 6 áruházláncban 50 termékbemutatón mutatják be a magyar almát a vásárlóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top