Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Avokádós rákot!

Az avokádó régi barátunk, jótékony hatásairól tengernyi információ áll rendelkezésünkre. Ma igazi ínyencséget készítünk belőle vacsorára.

Avokádó rákkal

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 avokádó
  • 200 g rák
  • pár csepp citrom
  • balzsamecet
  • hidegen sajtolt olívaolaj
  • egy csokor kapor

Elkészítése:

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat! Egy kicsit mélyítsük tovább a mag helyét az avokádóban, hogy a későbbiekben megtölthessük. Préseljünk rá kis citromot az avokádókra, hogy meg ne barnuljanak, majd a mélyedéseket töltsük meg a rákokkal. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát és a kaprot, adjunk hozzá olívaolajat és balzsamecetet, majd fűszerezzük sóval, borssal, esetleg paprikával. Végül öntsük a szószt a rákkal töltött avokádókra!

Mit főzzek ma vacsira? Avokádós rákot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top