Gasztro

Mit főzzek vacsira? Túrós töltött paprikát!

Húsmentes napot tartunk, mégis kiadós vacsorára vágyunk. Így esett a választás egy különleges töltöttpaprika-receptre, ami nem olyan macerás, mint amilyennek látszik.

Kecskesajtos, túrós töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db paprika (tv paprika vagy kaliforniai)
  • só, őrölt kömény
  • 30 dkg túró
  • 15 dkg kecskesajt
  • 1 csokor friss snidling
  • 2 tojás

Elkészítése:

A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, besózzuk, megfordítjuk, és legalább 20 percig állni hagyjuk. A túróba reszeljük a kecskesajtot, és belekeverjük az aprított snidlinggel együtt. Sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, és összekeverjük a tojásokkal. A tölteléket a paprikákba töltjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 oC-os sütőben 10-12 percig sütjük.

Mit főzzek vacsira? Túrós töltött paprikát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top