Gasztro

A világ 25 legjobb étterme között a budapesti Costes

A világ 25 legjobb étterme közé került a budapesti Costes a világ legnagyobb online útikalauza, a TripAdvisor idei közönségszavazásán; a listán összesen 353 étteremre lehetett szavazni – tájékoztatta a Sziget Kulturális Szervezőiroda az MTI-t.

 A fővárosi Ráday utcában lévő étterem 2010-ben az első magyarországi étteremként kapta meg a Michelin gasztronómiai kalauz elismeréseként a Michelin-csillagot, amelyet azóta is sikerrel őrzött meg. Gerendai Károly 2008-ban nyitott éttermének konyháját Miguel Rocha Vieira portugál séf vezeti.

A huszonötös lista első helyén a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Can Roca áll. A második helyet az angliai Cambridge-ben található Midsummer House, a harmadikat pedig a Maison Lameloise érdemelte ki a franciaországi Chagnyban.

A TripAdvisor évente állítja össze a legjobb éttermek, szállodák, strandok, szigetek listáját az elmúlt 12 hónap értékeléseit rendszerező algoritmus alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top