Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos sajtlevest!

Egy finom meleg leves vacsorára számunkra bármikor jöhet, a kolbászos sajtleves pedig laktató, és az egyik legjobb vacsora, amit mostanában ettünk.

Kolbászos sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 szál újhagyma
  • kevés olaj
  • 35 dkg érlelt, félig lágy sajt
  • egy-egy szál lestyán és rozmaring
  • 5 dl zöldségleves
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dl magas zsírtartalmú tejszín
  • 10 dkg füstölt szárazkolbász

Elkészítése:

A felkarikázott újhagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott sajtot, a finomra vágott lestyánt és rozmaringot, majd felengedjük a zöldséglevessel. Addig főzzük, amíg a sajt elolvad, aztán összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A felkarikázott kolbászt egy serpenyőben a vajon megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére tesszük.

Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos sajtlevest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top