Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Almás-hagymás csirkét!

Nem kell megijedni, csak a neve alapján tűnik úgy, hogy hosszadalmas elkészíteni, igazából szinte magát süti meg ez a csirke. Igazi laktató őszi vacsora a mai <a href="https://www.facebook.com/events/732198553496198/">Alma szerdára</a>, hogy minél kevesebb gyümölcs maradjon a magyar gazdák nyakán.

Almás-hagymás töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg körüli tanyasi csirke, májjal együtt
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 80 dkg alma
  • 1,5 szikkadt zsemle
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek. szárított kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítése:

A megtisztított csirkét kívül-belül alaposan sózzuk be. A vékonyra szelt hagymát egy nagy serpenyőben olívaolajon nagyon lassan dinszteljük puhára, édesre. Amikor kész, adjunk hozzá 30 dkg lereszelt almát és a késsel elkapart májat. Pároljuk a tölteléket 10 percen át. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük, keverjük el benne az aprított, szikkadt zsemlét. Óvatosan válasszuk el a csirke bőrét a húsától a mellrészen. Töltsük meg töltelékkel, a maradékot tegyük a hasüregbe. Helyezzük a csirkét tűzálló tálba, fedjük le fóliával, és süssük 230 ºC-on 1,5 órán át. Vegyük le a fóliát, helyezzük köré a maradék almákat, és süssük ropogósra a csirke bőrét.

Mit főzzek ma vacsira? Almás-hagymás csirkét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top