Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos muffint

Ki mondta, hogy csak édes lehet az a muffin? És ki mondta, hogy ne lehetne belőle akár vacsora is? Itt a bizonyíték, hogy mindkettő lehetséges.

Kolbászos-sajtos sós muffin

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 2 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg házi, puha füstölt kolbász
  • 1 nagy csokor snidling
  • 15 dkg ementali sajt
  • 35 dkg rétesliszt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a tojásokkal, majd összedolgozzuk a sóval, borssal, sütőporral elvegyített liszttel. A kolbászt egészen kicsire daraboljuk, a sajtot lereszeljük, és az alaptésztához keverjük. A snidlinget is belevágjuk a tésztába. Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy kapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

Tipp:

A füstölt házikolbász könnyebben darabolható, szinte szétomlik, ráadásul a kalóriatartalma is csekélyebb, mint a szárazkolbászoké.

Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos muffint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top