Gasztro

Tölts te is! Fesztiváldíjas kolbászrecept Bede Robitól

Nem is kell a fázós idő eljöttével jobb hétvégi program, mint egy jó családi, baráti kolbásztöltés. Most mi is erre buzdítunk egy recepttel, ha már rendes ember bolti kolbászt csak különleges vészhelyzetben eszik.

A Csabai Kolbászfesztivál idei versenyére a TV Paprika csapata is benevezett Bede Robi receptjével, ami aztán különdíjas lett, ennek örömére megosztjuk veletek is.

Hozzávalók:

4 kg sertéslapocka
1 kg bőrös libamell csont nélkül
4 dkg fokhagyma
2 dkg egész kömény
3 dkg őrölt bors (az igazi csabai kolbászba nem tesznek borsot)
10 dkg só
10 dkg csemege édes fűszerpaprika
kevés szárított, darabolt erős paprika
kevés egészben füstölt, olajban áztatott, darabolt paprika

1. Az egész köményt a pucolt fokhagymával és csipet sóval nagyon apróra vágjuk egy késsel.

2. A húsokat egybedaráljuk, majd a hozzávalókkal fűszerezzük, és a már előzőleg beáztatott bélbe töltjük.

3. Kevés zsiradékon megpirítjuk, majd pár csepp víz hozzáadásával készre sütjük.

Bede Robi egy nézővel dolgozza a húst
Bede Robi egy nézővel dolgozza a húst. Molnár-Keresztényi Brigitta Gödről érkezett, a férjével és 3 éves kislányával, Zsófival csatlakoztak a csapathoz.
Kész!
Kész!
Azért volt szárazkolbász is
Azért volt szárazkolbász is

Fotók: TV Paprika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top