Gasztro

Mit főzzek ma? Gombás rizottót

Van élet a bácskai rizses húson túl! A rizottóval érdemes mély barátságot kötni, mert számtalan módon és gyorsan elkészíthető étel, és csak egyszer kell ráérezni.

Krémes gombás rizottó

Hozzávalók (4 személyre):

  • • 30 g szárított gomba
  • • forró víz
  • • 60 g vaj
  • • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • • 1 bögre (220 g) arborio rizs
  • • 250 g felszeletelt sampinyongomba
  • • 2 bögre (500 ml) forró csirke- vagy zöldségerőleves
  • • 3 ek finomra vágott friss petrezselyem
  • • 3 ek reszelt parmezán sajt
  • • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tálba, és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges, távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.

2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti fekete borsot, és azonnal tálaljuk.

Mit főzzek ma ebédre? Gombás rizottót

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top