Gasztro

Megmérgezték egy áruházlánc sajátmárkás élelmiszereit

Ezt állította legalábbis egy névtelen telefonáló egy kémfilmbe illő történetben.

“Kiemelten figyeljünk a csomagolt élelmiszerek sértetlenségére!” – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amelynek telefonos bejelentő vonalára lakossági hívás érkezett. A bejelentés szerint egy üzletlánc budapesti üzleteiben kapható sajátmárkás palackozott víz és élelmiszer termékei esetében szándékos szennyezés történhetett, feltehetően gazdasági kár okozása céljából.

A NÉBIH felhívja valamennyi vásárló figyelmét, hogy az előrecsomagolt áruk esetében fokozottan figyeljen a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolja meg, illetve fogyassza el az adott élelmiszert. A NÉBIH értesítette a bejelentésben nevesített áruházláncot, valamint rendőrségi feljelentést tett.

Jelenleg a szennyezés ténye nem bizonyított, de a szükséges intézkedéseket megtette az érintett üzletlánc. A hír24 híréből az is kiderült, hogy a bejelentő önmagát jelentette fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top