Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sajtos-sonkás kenyérpudingot

Rendkívül egyszerű étel, a jól ismert vaníliás kenyérpuding sós, sonkás változata. Gyorsan elkészül, és alig kell hozzá pár hozzávaló.

Sajtos-sonkás kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 500 g szendvicskenyér (megszikkadt kenyeret is használhatunk, vékonyra szeletelve)
  • 20 g vaj
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 300 g szeletelt ementáli sajt
  • 150 g szeletelt sonka
  • 1 csomó metélőhagyma (snidling)
  • só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió

Elkészítése:

A kenyérszeleteket megpirítjuk, egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk, hogy kissé fedjék egymást, a kenyeret, a sajtot és a sonkát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tejszínes tömeghez keverjük. A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Ramequint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top