Gasztro

Mit főzzek ma? Káposztás palacsintát

Jó borsosan az igazi a káposztával felturbózott palacsinta. Kedvünk szerint variálhatjuk még egyéb zöldségekkel is.

Káposztás palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl szódavíz

A töltelékhez

  • 600 g fejes káposzta
  • 1 dl olaj
  • 100 g kristálycukor
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és lereszeljük, majd besózzuk, és kb. félóráig állni hagyjuk. Közben a felhevített olajban a cukrot lepirítjuk és a levétől jól kinyomkodott káposztát elkeverjük benne, őrölt borssal ízesítjük, és mérsékelt tűzön kevergetve aranysárgára pirítjuk. Amíg a káposzta kihűl, elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat és összekeverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós és a szokottnál valamivel sűrűbb legyen, majd hozzákeverjük a káposzta háromnegyed részét, és nyolc-tíz palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor félbehajtjuk a palacsintákat és a maradék káposztával megszórjuk. Ízlés szerint még borsozhatjuk.

Mit főzzek ma vacsira? Káposztás palacsintát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top