Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tojásos rakottast

Tojás, tej, sajt – az egyik legszerencsésebb társulás, mert szinte bármi, amit ezekbõl az alapanyagokból készítünk, csak finom lehet.

Tojásos rakottas

Hozzávalók:

  • 8 főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 2 db póréhagyma

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 4 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 2 tojássárgája
  • szerecsendió
  • 7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük.

A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét belekeverjük.

Tűzálló tálba tesszük a hagymát, erre fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top