Gasztro

Gyors ebéd: márványsajtos rakottas

A rakott krumpli újragondolása ez a gyors ebédhez tökéletes recept. Húsmentes, soksajtos, édesköményes ínyencség minden márványsajtrajongónak.

Márványsajtos rakottas

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 2 gumó édeskömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg márványsajt
  • 1,25 dl tej
  • 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
  • csipetnyi reszelt szerecsendió

A tetejére

  • •10 dkg liszt
  • •5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem, zeller és kapor vegyesen
  • 9 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítése:

A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk, és grillen készre sütjük.

Gyors ebéd: márványsajtos rakottas

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top