Gasztro

Szabad nassolni a fogyókúra alatt

Végre egy jó hír!

Ha a fogyókúránk eredményeit hosszú távon is meg akarjuk őrizni, a fogyókúra alatt sem szabad teljesen kiiktatni az étrendünkből a cukros és zsíros ételeket.  A Pennsylvania Egyetem kutatásából kiderült, hogy azoknak az embereknek a 65 százaléka, akik teljesen kizárják ezeket az elemeket a fogyókúrás étrendjükből, három éven belül visszahízza a leadott súlyt.

A Nutracheck kutatása pedig azt állapította meg, hogy azoknak a diétázóknak, akik elegendő súlyt adtak le ahhoz, hogy javítsanak az egészségi állapotukon, a 86 százaléka fogyókúra idején is fogyasztott csokoládét, chipset és más, szénhidrátot tartalmazó ételeket.

Nassolni is kell a sikeres fogyókúrához

Emma Brown táplálkozási tanácsadó szerint fontos, hogy az ételeket ne úgy osztályozzuk, hogy melyek a jók és melyek a rosszak. A fogyás ugyanis sokkal inkább attól függ, hogy mennyit és milyen gyakran eszel. Ha megtagadsz magadtól bizonyos élelmiszereket, az negatív érzelmeket vált ki, ezért azonosítják olyan sokan a fogyást az éhezéssel és a szenvedéssel. Hosszú távon sokkal célravezetőbb, ha a fogyókúra alatt is kényezteted magad olykor a kedvenc nassolnivalóiddal, csak épp kevesebbet és ritkábban fogyasztasz belőlük.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top