Gasztro

A nap receptje: epres gyümölcszselé

Mai receptünk egy egyszerűen, gyorsan összeállítható édesség, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak!

 

Epres gyümölcszselé

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg friss eper vagy áfonya
  • 4 g (por) zselatin
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, és vágjuk apróra, nagyjából egy bögrényi adagot pedig nyomkodjunk szét, vagy turmixoljunk pépesre.

Béleljünk ki folpackkal egy 9 dl űrtartalmú püspökkenyérformát vagy ennek megfelelő űrtartalmú több vízálló papírkapszlit vagy kis tálkát.

A gyümölcslevet és a vizet öntsük össze. A folyadék felét forraljuk fel egy kis edényben, majd takaréklángon folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a zselatinport. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a citromlevet és a maradék gyümölcslevet és vizet, majd hűtsük ki.

Rendezzük el a gyümölcsöket a tálkákban, öntsük rá a zselét, és tegyük hűtőbe, amíg a zselé meg nem dermed. Tálaláskor töröljük át a forma oldalát meleg konyharuhával, hogy a zselé meglazuljon. Borítsuk tálra, és húzzuk le róla a folpackot, de kanalazhatjuk papírkapszlikból is. Ne használjunk ananászt a készítéskor, mert a benne lévő enzimek miatt a zselé nem fog megdermedni.

A receptet Molnár Orsolya, a Wannabe Chef bloggere készítette. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top