Gasztro

Video-szakácskönyv: így készül a spanyol csirke

Video-szakácskönyvünk e heti receptje Spanyolországban alapreceptnek számít, könnyű és telt ízű finomság.

A spanyol csirke érdekessége, hogy a fokhagyma és a babérlevél besűríti a fehérbort, és egy olyan egyveleg alakul ki, ami nem tartalmazza az adalékok egyébként erős ízeit, ezért a fokhagymától idegenkedőknek is érdemes kipróbálni! 

Spanyol csirke

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 4 db babérlevél
  • kevés olívaolaj
  • 6 db csirkecomb
Kategóriafőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az olivaolajban pirítsd meg a cikkekre szedett fokhagymát majd ha megpirult, tedd tálkába.

Válaszd ketté az alsó- és felsőcombot, sózd és borsozd meg alaposan.

Tedd bőrével lefelé a combot ugyanabba a forró olajba, amiben a fokhagyma pirult és legalább 8 percig pirítsd jó pirosra.

Fordítsd meg a combot és add hozzá a fokhagymát a babérlevelet, majd a fehérbort is és alacsony hőfokon párold legalább 30 percig.

 

Tipp: Miközben a hús párolódik nem kell letakarni, a húsokat nem kell forgatni, de ha elfő a leve, nyugodtan pótold vízzel!

 

 

 

A Salt and Pepper egy mobiltelefonon elérhető video-szakácskönyv, ahol a főzés minden pillanata felgyorsítva látható. Az alkalmazás a videókon túl tartalmazza a receptet, a kalóriát, az alapanyagokat pedig egyből bevásárlólistához lehet adni. Az alkalmazás letölthető a következő linkekről: PlayWindowsiTunes.
 

További csirkés receptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top