Gasztro

Befőzés: készíts levendulás sárgabaracklekvárt

Ha kedveled a különleges ízeket, ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető levendulás sárgabaracklekvár-receptet mindenképpen ki kell próbálnod.

Fantasztikus íz, könnyű elkészítés: ez a levendulás sárgabaracklekvár. Palacsintába, süteményekbe vagy egyszerűen csak kenyérre kenve mennyei ízű lekvárt kapsz. Próbáld ki receptünket.

Befőzés: készíts levendulás sárgabarack lekvárt

A levendulás sárgabaracklekvár hozzávalói

  • 2 kg érett és egészséges sárgabarack
  • 45 dkg cukor
  • másfél evőkanálnyi szárított angol levendula
  • fél dl citromlé
  • másfél dl víz

A levendulás sárgabaracklekvár elkészítése

Mivel a lekvár tartósítószert nem tartalmaz, különösen fontos, hogy egészséges, de érett gyümölcsöt főzz be. A barackot nagyon alaposan mosd le, vágd ketté, távolítsd el a magot. Tedd főzőedénybe, majd lassú tűzön kezdd el hevíteni. Add hozzá a vizet és a citromlevet. A forrástól számítva főzd 20-25 percig. Ekkor öntsd hozzá a cukrot és a levendulát, majd óvatosan kevergetve rotyogtasd a lekvárt még 15 percig.

Befőzés: készíts levendulás sárgabarack lekvárt

Közben alaposan mosd el a befőttesüvegeket, a legjobb, ha a kupakokkal együtt forró vízben 15-20 percen át kifőzöd. Csipesszel vedd ki a vízből.

Amikor letelt a lekvár főzési ideje is, tégy próbát. Kiskanállal szedj tányérra egy kevés lekvárt, várd meg, amíg kihűl. Ha a tányérban marad, nem folyik el, már kellően sűrű, szedd a forró lekvárt az üvegekbe. Ha még szükséges, főzd további 5-10 percig.

Az üvegekre csavard a kupakokat, és állítsd fejre néhány percig. Levendulás baracklekvárod nagyjából hat hónapig hűtés nélkül is eláll, de felbontás után mindenképpen hűtőszekrényben tárold.

További lekvár, befőzés cikkek az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top